Frankrijk/Italië/Duitsland 1995. Drama van Jacques Ertaud. Met o.a. Florence Thomassin, Tobias Hoesl, Josy Bernard, Maurice Barrier en Hélène Manesse.

VPRO Cinema

Parijs rond 1890. Het zijn woelige tijden daar de arbeiders zich bewust worden van hun macht en door stakingen hun rechten opeisen. Betogingen worden door soldaten gewapenderhand neergeslagen. Tijdens een van die confrontaties wordt een kind dodelijk gewond. Catherine Quagebeur (Thomassin) is hiervan getuige en besluit op dat ogenblik om dokter te worden. Ze laat zich als eerste vrouw inschrijven op de Sorbonne. Deze moedige daad levert haar de bijnaam Catherine Courage op. De biografie van de eerste vrouwelijke chirurg van Frankrijk, geënsceneerd met grote middelen. Er wordt uiteraard veel aandacht besteed aan haar romance met Hoesl, die haar regelmatig bedriegt, waardoor ze zich nog meer aan haar werk gaat wijden. Het is allemaal mooi verpakt, maar het duurt toch wel erg lang. Béatrice Rubinstein en Jacques Duquesne schreven het feministisch getinte scenario, gebaseerd op de roman van Duquesne. Mooie fotografie van Roberto Venturi. Wordt uitgezonden in drie delen.

credits

Regie:
Jacques Ertaud
Cast:
Florence Thomassin, Tobias Hoesl, Josy Bernard, Maurice Barrier, Hélène Manesse, Edda Leesch, Mirko Musil, Catherine Bégin
Muziek:
Bernard Gérard, Jacques Ertaud
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk, Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Catherine Courage (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken