Terrorgram

1990, Stephen M. Kienzle, 90 minuten

Verenigde Staten 1990. Horror van Stephen M. Kienzle. Met o.a. Michael Hartson, Jerry Sanders, J.T. Wallace, Linda Carol Toner en Kirsten Wagner.

VPRO Cinema

De diepe, vertrouwde stem van James Earl Jones praat deze uiterst zwakke, driedelige griezelfilm aan elkaar. In het eerste en tevens beste deel wordt `s werelds meest ranzige cineast (een persoon genaamd 'Alan Smythee', naar een pseudoniem dat vaak gebruikt wordt door scenaristen en regisseurs die zich schamen voor mislukte produkties als SOLAR CRISIS en GHOST FEVER) op dezelfde minderwaardige manier behandeld als waarop hij met de vrouwen in zijn films omgaat. Vervolgens zien we een vrouwelijke verslaggever die wordt belaagd door de geest van een klein jongetje dat ze per ongeluk heeft doodgereden. Als laatste wordt een chagrijn die de militaire dienst heeft ontdoken, alsnog naar Vietnam gezonden om daar het grimmige lot te ondergaan van een jongen die in zijn plaats is geweest. De film wordt in sneltreinvaart afgeroffeld, hetgeen de zwakte ervan alleen maar benadrukt. Het scenario is van Stephen M. Kienzle, Donna M. Matson en Thomas Wells. Het camerawerk is van Gregory Irwin en Alan D. Newman.

credits

Regie:
Stephen M. Kienzle
Cast:
Michael Hartson, Jerry Sanders, J.T. Wallace, Linda Carol Toner, Kirsten Wagner, Tony Harras, Gina Notrice, Gretchen Becker
Scenario:
Stephen M. Kienzle
Camera:
Gregory Irwin
Muziek:
Roy Ravio
Jaar:
1990
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Terrorgram (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer