High Lonesome: The Story of Bluegrass Music

1994, Rachel Liebling, 95 minuten

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Rachel Liebling. Met o.a. Bill Monroe, Mac Wiseman, Ralph Stanley, Lester Flatt en Earl Scruggs.

VPRO Cinema

Via interviews en zeldzame oude opnamen wordt de geschiedenis van de Amerikaanse bluegrass-muziek in kaart gebracht. De belangrijkste grondlegger en uitvoerder van deze melodieuze, in de 20ste eeuw ontstane synthese van jazz, folk en gospel, is Bill Monroe, een onberispelijke musicus die nog steeds optreedt. Hij wordt geïnterviewd en de camera volgt hem naar de vervallen hut waar hij als kind opgroeide. De film bevat tevens opmerkelijke concertopnames, waaronder een onbedoeld hilarisch 'psychedelisch' portret van Lester Flatt en Earl Scruggs die rond 1965 voor een hippiepubliek optreden. De film is duidelijk met liefde gemaakt en benadrukt het goede gevoel en de kameraadschap onder de bluegrass-artiesten. Regisseuse Liebling wist voor ze aan deze film begon niets van bluegrass en zelfs kijkers die normaal niet naar deze muziek luisteren, zullen haar nieuwsgierigheid en plezier meevoelen. Het scenario is van regisseuse Liebling. Het camerawerk is van Buddy Squires en Alan Moore.

credits

Regie:
Rachel Liebling
Cast:
Bill Monroe, Mac Wiseman, Ralph Stanley, Lester Flatt, Earl Scruggs, Alison Krauss, Curly Ray Cline, Sonny Osborne, Bobby Osborne
Scenario:
Rachel Liebling
Camera:
Buddy Squires
Jaar:
1994
Alt. titels:
Story of Bluegrass Music, The
Genres:
Documentaire, Muziek, Drama
Trefwoorden:
Jazz, Americana, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer