Chameleon Street

1990, Wendell B. Harris, Jr., 98 minuten

Verenigde Staten 1990. Biografie van Wendell B. Harris, Jr. en Wendell Harris Jr.. Met o.a. Wendell B. Harris, Jr., Angela Leslie, Richard David Kiley, Jr., Anthony Ennis en Amina Fakir.

VPRO Cinema

Acteur/scenarioschrijver/regisseur Harris, Jr. maakte een fris en opwindend debuut met deze surrealistische verfilming van de vreemde avonturen van William Douglas Street, een zwarte Amerikaan met een minimale opleiding die desalniettemin met succes door wist te gaan voor advocaat, verslaggever, therapeut en arts. De film vertelt hetzelfde verhaal als THE GREAT IMPOSTER (1961) van Robert Mulligan met Tony Curtis, maar met een veel prominenter sociale invalshoek. Harris suggereert dat Streets mimicry een gevolg is van de geringe acceptatie van de zwarte in de blanke samenleving. Soms krijg je het idee dat de cineast zich te veel met de oplichter vereenzelvigt, maar er zitten fantastische scènes tussen, die op heel intelligente manier spanning en komedie met elkaar combineren. De film is opgenomen in Detroit, waar een en ander zich ook werkelijk heeft afgespeeld, en burgemeester Coleman Young en tv-persoonlijkheid Dave Barber spelen zichzelf. Het scenario is van regisseur Harris, Jr. Het camerawerk is van Daniel S. Naga.

credits

Regie:
Wendell B. Harris, Jr., Wendell Harris Jr.
Cast:
Wendell B. Harris, Jr., Angela Leslie, Richard David Kiley, Jr., Anthony Ennis, Amina Fakir, Daven Kiley, Coleman Young, Dave Barber, Wendell Harris Jr.
Scenario:
Wendell B. Harris, Jr.
Camera:
Daniel S. Naga
Muziek:
Peter S. Moore
Jaar:
1990
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama, Satire, Racisme
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Chameleon Street (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer