Hei Ma

1995, Xie Fei, 101 minuten

China/Hongkong SAR van China 1995. Komedie van Xie Fei. Met o.a. Tengger, Narenhuar, Dalarsurong, Bayirtoya en Wendilya.

VPRO Cinema

Mongolië midden jaren 1950. Na de dood van zijn moeder wordt Bayimpulag door zijn vader aan de hoede toevertrouwd van zijn oma, die reeds zorgt voor het weesmeisje Somiya. Het leven op de steppen is zwaar maar de twee kinderen worden beste maatjes. Wanneer de jongen groot is moet hij van zijn vader naar de stad om voor dierenarts te studeren. Na drie jaar keert hij terug met de bedoeling Somiya te trouwen. Dan blijkt dat het meisje zwanger is van een onverantwoordelijke losbol die achter alle meiden aanzit. De zo zachtmoedige Bayimpulag wordt verteerd door haatgevoelens. Gevoelig drama dat twintig jaar schetst van het primitieve leven in de Mongoolse steppen. Het begint als een lieve kinderfilm, om dan een passionele love story te worden en te eindigen als een poëtisch familieportret. Een boeiende film geschreven door Zhang Chen Zhi, die zich baseerde op zijn verhaal Black Steed. Adembenemend mooie fotografie van Fu Jing Sheng. Scope, Stereo.

credits

Regie:
Xie Fei
Cast:
Tengger, Narenhuar, Dalarsurong, Bayirtoya, Wendilya, Ganghulag, Haksirdun, Aojerdal, Gangbater, Jirigelasuhan, Lasurong, Narengima
Scenario:
Zhang Chen Zhi
Muziek:
Tengger
Jaar:
1995
Alt. titels:
A Mongolian Tale, Mongolian Tale, A, Jei jun ma
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Dierenfilm
Landen:
China, Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Hei Ma (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer