The Battle of Love's Return

1971, Lloyd Kaufman, 78 minuten

Verenigde Staten 1971. Komedie van Lloyd Kaufman. Met o.a. Lloyd Kaufman, Lynn Lowry, Stanley Kaufman, Andy Kay en Ida Goodcutt.

VPRO Cinema

Acrombie (Kaufman) is een dromer, pechvogel en schlemiel. Hij is verliefd op het dienstertje van de koffie-shop maar is zo verlegen dat hij er zelfs geen koffie durft te gaan drinken. Hij wil een oud vrouwtje de straat helpen oversteken, maar deze schreeuwt moord en brand. Hij wordt aangereden door een auto en krijgt zelf de schuld. Zo komt hij te laat op het werk en wordt ontslagen. Het lijkt wel of hij de hele wereld tegen heeft. Onvoorstelbaar debiele komedie waarmee de latere baas van TROMA- productions debuteerde als cineast. Amateuristisch, chaotisch en onsamenhangend. Kaufman, die zelf ook de hoofdrol vertolkte en het scenario schreef (even onbegrijpelijk als de titel), bewijst dat hij geen greintje acteertalent bezit. Ted Gershuny praat het episodische geheel aan elkaar met een humoristisch bedoeld commentaar. Frank Vitali filmde het verhaal in kleur en Acrombie's dromen in zwart-wit. Wie goed oplet krijgt ook even Oliver Stone te zien.

credits

Regie:
Lloyd Kaufman
Cast:
Lloyd Kaufman, Lynn Lowry, Stanley Kaufman, Andy Kay, Ida Goodcutt, Jim Crispi, Bernard Brown, Roderick Ghyes, Bonnie Sacks, Robert S. Walker
Muziek:
Lloyd Kaufman, André Golino
Jaar:
1971
Alt. titels:
Battle of Love's Return, The
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer