The Burger and The King

1996, Anthony Wall, 60 minuten

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Anthony Wall. Met o.a. Roy Turner, Becky Martin, Annie Presley, John Allen Cook en Jean Sims.

VPRO Cinema

De biografie van Elvis aan de hand van zijn eetgewoonten. Hij werd in 1935, temidden van de crisis, geboren in Tupelo in een periode dat men alles wilde eten wat een ander niet opat. Iedereen was arm in de streek, ook de ouders van Elvis. Toen hij later in Lauderdale woonde ging hij goedkoop en vetrijk eten. Zijn lievelingsgerecht was een cheeseburger, zelfs toen hij rijk en beroemd was. Na de dood van zijn moeder werd het nog erger. Hij vroeg zijn kokkin Mary Jenkins om de meest vreemde combinaties, maar het hoogtepunt werd bereikt toen hij in de diner van Buck en Cyndy Scott Fool's Gold leerde kennen, een sandwich ter grootte van een Frans brood met genoeg calorieën om een olifant in leven te houden. Deze 'snack', samen met de vele pillen die hij slikte, was de oorzaak van zijn dood volgens Elvis' lijfarts George Nichopoulos. Gemaakt in opdracht van de BBC kan men regisseur/scenarist Anthony Wall, die zich baseerde op het boek Life And Cuisine Of Elvis Presley van David Adler, toch niet helemaal vrijpleiten van sensatiezucht, ook al laat hij een hele reeks mensen aan het woord die Elvis persoonlijk gekend hebben, w.o. zijn groottante Annie, zijn stiefbroer Billy Stanley en zijn vriend Lamar Fike. Objectief is de documentaire zeker niet en de erfgenamen van Elvis hebben dan ook tevergeefs getracht de uitzending te verhinderen. De montage is van Cliff West. Mike Coles, Bob Perrin, Richard Numeroff en Richard Terry filmden het nieuwe materiaal. Ook bekend als THE LIFE & CUISINE OF ELVIS PRESLEY.

credits

Regie:
Anthony Wall
Cast:
Roy Turner, Becky Martin, Annie Presley, John Allen Cook, Jean Sims, Bill E. Burk, Gail Hubbard, Ann Lyon, Martha Babcock, Billy Stanley, Lamar Fike, Mary Jenkins, Henry J. Walton, George Christy, George Nichopoulos, Buck Scott, Cyndy Scott, Lil Thomson, John P. Morgan, Marian Cocke, Jerry Coletta, Dan Warlick, Robert E. Kendall
Camera:
Richard Terry
Muziek:
Elvis Presley
Jaar:
1996
Alt. titels:
Burger and The King, The, Life & Cuisine of Elvis Presley, The, Elvis Presley, Presley, Elvis
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Burger and The King (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer