Histoires russes : Le Tchékiste

1992, Alexandre Rogojkine, 60 minuten

Rusland/Frankrijk 1992. Drama van Alexandre Rogojkine. Met o.a. Igor Sergueev, Alexei Polouyan, Mikhail Vasserbaoum, Sergei Issavnine en Vassili Domratchiov.

VPRO Cinema

1919. De jonge Sergueev is lid van de Tcheka, de eerste geheime politiedienst van de USSR wiens voornaamste taak eruit bestaat tegenstanders van de revolutie te elimineren. Sergueev voelt zich alsof hij over leven en dood heerst. Nadat hij zijn eigen vader heeft terechtgesteld komt hij stilaan tot het besef dat het terreurbewind waaraan hij meewerkt niets te maken heeft met de revolutie waarvan hij droomde. Goedgemaakt psychologisch portret van een jongeman die een gewetensprobleem doorworstelt om zich dan te verzetten tegen het symbool van de macht die hij steeds blindelings vertegenwoordigde. Pakkend scenario van Jacques Baynac naar een roman van Vladimir Zazoubrine. Fotografie van Valeri Mulgaout.

credits

Regie:
Alexandre Rogojkine
Cast:
Igor Sergueev, Alexei Polouyan, Mikhail Vasserbaoum, Sergei Issavnine, Vassili Domratchiov, Alexandre Medvedev, Victor Khoziainov, Alexandre Kharachkevitch, Igor Golovine, Nina Oussatova
Camera:
Valeri Mulgaout
Muziek:
Dmitri Pavlov
Schrijver:
Vladimir Zazoubrine
Jaar:
1992
Alt. titels:
Tchékiste, Le, Tschekist, Der
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Rusland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer