Das Zweite Leben der Marlene

1995, Christian Bauer, 50 minuten

Duitsland 1995. Documentaire van Christian Bauer en Matti Bauer. Met o.a. Maria Riva, Peter Riva, Ingrid Dobler, Gero Gandert en Christine Kisorsy.

VPRO Cinema

Een biografische verhandeling over het leven van Marlene Dietrich (1904-1992) door haar dochter Maria Riva, die aan de hand van de uitgebreide garderobe, gebruiksvoorwerpen en andere bezittingen die zij erfde (in totaal zo'n 300.000 stuks) en een fotocollectie van om en bij de twaalfduizend foto's een portret schetst van haar legendarische moeder. Verschillende mensen die haar kenden of met haar gewerkt hebben komen eveneens aan het woord. Het geheel is vooral belangrijk voor fervente fans en liefhebbers van privé-bezittingen van de sterren, het grote publiek heeft minder boodschap aan deze film die gemaakt, geschreven en gemonteerd werd door Christian en Matti Bauer met veel liefde voor het monument Dietrich. Fotografische bijdragen zijn van Armin Fausten, Didier Lacoche en Peter Bonilla. Op de soundtrack zijn een aantal bekende nummers van La Dietrich te horen.

credits

Regie:
Christian Bauer, Matti Bauer
Cast:
Maria Riva, Peter Riva, Ingrid Dobler, Gero Gandert, Christine Kisorsy, Martin Koerber, Sabine Suss, Hans-Peter Reichmann, Barbara Schroter, Peter Manz, Wolfgang Theis, Gerrit Thies, Julia Waldow, Gerlinde Waz, Frieder Roth
Jaar:
1995
Alt. titels:
Zweite Leben der Marlene, Das, Marlene Dietrich, Dietrich, Marlene
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer