The Republic Pictures Story

1991, Len Morris, 120 minuten

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Len Morris. Met o.a. Gene Autry, Roy Rogers, Dale Evans, George Sidney en William Witney.

VPRO Cinema

Een gedetailleerd overzicht van wat de Amerikaanse studio Republic Pictures draaide vanaf de oprichting in 1935 tot de voorlopige sluiting in 1959. Onder leiding van Herbert J. Yates, die in 1935 de oude Mack Sennett-studio`s opkocht, groeide Republic van kleine onafhankelijke studio uit tot een van de belangrijkste leveranciers van familiefilms, gemaakt voor een laag tot medium budget. De film is opgevat in verschillende hoofdstukken: de serials, de zingende cowboys (met Gene Autry en Roy Rogers), achter de schermen, een portret van Vera Ralston (vrouw van Yates), de grote componisten, Republic tijdens de oorlog, John Wayne (die 22 films maakte onder hun banier) en het verval van de studio. Er wordt geen gewag gemaakt van de legendarische ruzies tussen Wayne en Ralston of John Ford en Yates, die er beiden op uitdraaiden dat de acteur en de regisseur weigerden om nog langer films te maken bij Republic. Enkele nog overlevende acteurs, regisseurs en componisten van de studio leveren randcommentaar. In 1989 werd de adelaar van Republic nieuw leven ingeblazen voor de productie van films en tv-reeksen. Research is van Jack Mathis en Len Morris en Petra Lent monteerden het geheel. Georgia Morris schreef het scenario. Commentaar wordt ingesproken door Ed Herlihy en Alicia Weber tekende voor de fotografie.

credits

Regie:
Len Morris
Cast:
Gene Autry, Roy Rogers, Dale Evans, George Sidney, William Witney, Frank Coghlan, Jr., Buck Henry, Linda Stirling, Richard Webb, Walter Scharf, Catherine McLeod, Ruth Terry, Tom Steele, Milos Forman
Scenario:
Georgia Morris
Camera:
Alicia Weber
Jaar:
1991
Alt. titels:
Republic Pictures Story, The
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer