The Last Machine

1995, Richard Curson Smith, 164 minuten

Nederland/Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Richard Curson Smith. Met o.a. Terry Gilliam, Allan Corduner, Peter Eyre, Bryan Pringle en Paul Rhys.

VPRO Cinema

Aan de hand van uniek filmmateriaal en geacteerde scènes vertelt Terry Gilliam mythen en legendes rond de geboorte van de film. Het is een originele en verrassende benadering van de filmgeschiedenis, rijkelijk geïllustreerd met gespeelde anecdotes rond figuren als Edward Muybridge, Prof. Marey, Edison, de gebroeders Lumière, Méliès en al die andere historische personages die aan de basis lagen van de zevende kunst. Het gefilmde materiaal bevat zowel actualiteitsopnamen als speelfilmfragmenten uit de kinderjaren van de kinematografie die voorheen haast nooit te zien waren. Bij dit materiaal hoort ook een leuke selectie van seksfilms uit de jaren 1900-1920. Er is dus duidelijk niets nieuws onder de zon. Tevens wordt er aandacht besteed aan het ontstaan van filmsterren met als grote voorlopers Max Linder en Asta Nielsen. Een boeiende kijkervaring voor elke rechtgeaarde filmliefhebber. Ian Christie schreef het scenario. Research was de verantwoordelijkheid van Denise Douieb en voor de montage stonden Ben McPherson en Mathew Stonehouse in. Nieuw materiaal werd gefilmd door Jeff Baynes. Gecoproduceerd door de VPRO onder de titel DE LAATSTE MACHINE.

credits

Regie:
Richard Curson Smith
Cast:
Terry Gilliam, Allan Corduner, Peter Eyre, Bryan Pringle, Paul Rhys, Fiona Shaw, Malcolm Sinclair, Ellie Beavan, Samantha Best, Maria Fierheller, Peter Goodwin
Scenario:
Ian Christie
Camera:
Jeff Baynes
Muziek:
John Lunn, Robert Ziegler
Jaar:
1995
Alt. titels:
Last Machine, The, De laatste machine, Laatste machine, De
Genres:
Drama, Historische film, Documentaire
Trefwoorden:
Docudrama, Film over Film
Landen:
Nederland, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Last Machine (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer