Tabu : dernier voyage

1996, Yves De Peretti, 55 minuten

Belgiƫ/Frankrijk/Duitsland 1996. Documentaire van Yves De Peretti. Met o.a. Mama Romea, Toarae Tamahue, Vina Teena, Hana Hutia en Poro Mata.

VPRO Cinema

In 1931 ging in New York de film TABU van Friedrich Wilhelm Murnau in premi[KA2]ere in aanwezigheid van o.a. Florenz Ziegfield en Adolph Zukor. De enige die er niet bij was was Murnau zelf, die een week voordien omgekomen was in een auto- ongeval. Met deze beelden opent deze documentaire waarin de makers in Polynesi[KA3]e op zoek gaan naar de originele plaatsen waar Murnau zijn meesterwerk draaide in de periode 1929-31. Ze spreken met de laatste getuigen en zelfs nog enkele acteurs. De documentiare beelden worden regelmatig afgewisseld met fragmenten uit de originele film. Er is nog heel wat op deze eilanden dat herinneringen oproept aan Murnau. Teksten van Murnau worden ingesproken door Charles Berling (Franse versie) en R[KA3]udiger Vogler (Duitse versie). De Peretti schreef zijn scenario naar een idee van Dominique Arnaud. Fotografie van Ned Burgess en Laurent Didier. Voor de montage tekenden Marie Robert en Christelle Engler. Voor de soundtrack werd ook originele muziek van de film TABU gebruikt, gecomponeerd door W. Franke Harling.

credits

Regie:
Yves De Peretti
Cast:
Mama Romea, Toarae Tamahue, Vina Teena, Hana Hutia, Poro Mata, Louise Peltzer, 'Bruce Lee', Adrien Altama'l, Etetera Buchin, Henri Rittmeister, Teloa Matapo, John Martin, Irene Altama'l, Alice Varney
Camera:
Ned Burgess
Muziek:
Ives Roche, Ed Manuiti
Schrijver:
Dominique Arnaud
Jaar:
1996
Alt. titels:
Tabu - Die letzte Reise, Letzte Reise, Die
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tabu : dernier voyage (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer