The Intrepid Mr. Twigg

1968, Freddie Francis, 36 minuten

Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Freddie Francis. Met o.a. Roy Castle, Jack Haig, Clovissa Newcombe, Peter Frazer en Clayton & Walker.

VPRO Cinema

Een dagje uit met zijn oude auto is voor de onhandige Mr. Twigg (Castle) een opeenstapeling van rampen die er uiteindelijk toe leiden dat een garage-uitbater in het ziekenhuis belandt. Tijdens diens afwezigheid neemt Twigg de zaken voor hem waar in de garage. Het toeval wil dat twee dieven (Clayton en Walker) inbreken om de dag rond te maken voor de ongelukkige Twigg. Een koldereske korte film zonder dialogen die opgebouwd is rond een enkele gag. Castle was duidelijk niet in zijn beste dag en als de film iets duidelijk maakt is het wel dat Francis niet de geschikte regisseur is voor een komedie. De enkele gags die lukken zijn waarschijnlijk gelukstreffers. Geschreven door Robert W. O'Brian en Keith Williams, naar een verhaal van Williams en in beeld gebracht door Aubrey Dewar.

credits

Regie:
Freddie Francis
Cast:
Roy Castle, Jack Haig, Clovissa Newcombe, Peter Frazer, Clayton & Walker, Peter Elliott, Dennis Ramsden, Jackie Toye, Arthur Watson
Scenario:
Robert W. O'Brian
Camera:
Aubrey Dewar
Muziek:
Max Harris
Schrijver:
Williams
Jaar:
1968
Alt. titels:
Intrepid Mr. Twigg, The
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Intrepid Mr. Twigg (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer