Verenigde Staten 1991. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Russell, Edward Dmytryk, Deborah Kerr en Jane Greer.

VPRO Cinema

Een portret van de in 1917 geboren superster uit de jaren 1940 1960. Zelf vertelt hij over zijn jeugd, de dood van zijn vader toen hij amper drie was, zijn huwelijk met Dorothy en zijn zegetocht in Hollywood. Het was nooit zijn bedoeling om filmacteur te worden, maar het leek wel alsof het zijn noodlot was. Om wat geld te verdienen nam hij in 1940 een job aan als stuntman en in 1942 debuteerde hij reeds als acteur met HOPPY SERVES A WRIT. Zijn doorbraak volgde in 1945 met THE STORY OF G.I. JOE. Hij weet heel wat anecdotes te brengen over zijn samenwerking met o.a. Marilyn Monroe, Raoul Walsh, Charles Laughton en John Huston en over de beruchte marijuana-zaak die hem in 1948 twee maanden achter de tralies bracht. Een hele reeks mensen die met hem hebben samengewerkt vervolledigen het beeld van Mitchum die uit de film komt als een acteur die steeds zichzelf was en zich nooit anders heeft voorgedaan. Feldman schreef het scenario. Voor de montage tekende Stephanie Palewski en voor de research Polly Pettit. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit zijn belangrijkste films. Nieuw beeldmateriaal is van Robert Joy, Piotr Jaxa, Kevin McKnight, Rick Robertson en Jeremy Stavenhagen.

credits

Regie:
Gene Feldman
Cast:
Robert Mitchum, Jane Russell, Edward Dmytryk, Deborah Kerr, Jane Greer, Ali MacGraw, Sydney Pollack, Polly Bergen, John Mitchum, Christopher Mitchum, Anthony Caruso, Sarah Miles
Camera:
Robert Joy
Muziek:
Michael Bacon
Jaar:
1991
Alt. titels:
Reluctant Star, The, Star wider Willen, Mitchum, Robert, Robert Mitchum
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen