Den sidste time

1995, Martin Schmidt, 84 minuten

Denemarken 1995. Horror van Martin Schmidt. Met o.a. Peter Jorde, Lene Laub Oksen, Rikke Louise Andersson, Tomas Villum Jensen en Karl Bille.

VPRO Cinema

Zeven studenten ontvingen een brief om samen te komen in een klaslokaal. Geen van hen kent de reden van deze bijeenkomst. Het wachten beu willen ze vertrekken, enkel om te ontdekken dat alle uitgangen vergrendeld zijn. Eensklaps springt het tv-toestel aan en de populaire presentator van Final Hour verschijnt op het scherm. Deze show gaat er prat op om steeds als eerste verslag te doen van een of andere ramp. Er werd, volgens hem, een moord gepleegd in de school. De studenten denken dat het een ziekelijke grap is, tot ze op een lijk stoten. Bevreemdende griezel-thriller die de toeschouwer de hele tijd door in de ban houdt. Het bekende thema van een groep mensen die op een of andere manier afgezonderd raken van de bewoonde wereld wordt zeer origineel gebracht in dit scenario dat Dennis Jurgensen baseerde op zijn eigen roman. Peter Roos fotografeerde. Internationaal uitgebracht als FINAL HOUR.

credits

Regie:
Martin Schmidt
Cast:
Peter Jorde, Lene Laub Oksen, Rikke Louise Andersson, Tomas Villum Jensen, Karl Bille, Laura Drasbaek, Ken Vedsegaard, Mette Bratlann
Camera:
Peter Roos
Muziek:
Frans Bak
Jaar:
1995
Alt. titels:
Sidste time, Den, Final Hour
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Denemarken


op televisie
0 uitzendingen

Den sidste time (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer