Duitsland 1996. Komedie van Heide Pils. Met o.a. Ulrich Pleitgen, Alana Bock, Heta Mantscheff, Stefan Reck en Günter Kütemeyer.

VPRO Cinema

Pleitgen is een Polizeihauptkommissar met een gezin. Hij heeft twee kinderen: zijn dochter Bock staat onder invloed van een drugsmilieu, zijn zoon Heiden is de school uitgestuurd en tussendoor wordt Pleitgen geconfronteerd met een aantal sociale en criminele problemen eigen aan een grootstad. Maar Pleitgen verjaart en hij neemt zich voor met vrouw Mantscheff, dochter en de collega's zijn verjaardag te vieren. Regisseuse Pils geeft zich moeite te veel verhaalstrengen op de breipriemen te nemen zodat alles in een knoop geraakt. Het stroeve verhaal, door Pils ook geschreven, grijpt je nooit echt aan. Slechts indruk maken Pleitgen, Kütemeyer en de camera van Helmut Pirnat. Muziek van Hannes König en Andreas Vanura.

credits

Regie:
Heide Pils
Cast:
Ulrich Pleitgen, Alana Bock, Heta Mantscheff, Stefan Reck, Günter Kütemeyer, Michael O. Ojake, Sheri Hagen, Florian Heiden, Hartmut Schreier, René Spiegelberger
Camera:
Helmut Pirnat
Muziek:
Hannes König, Andreas Vanura
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ende eines normales Tages, Das
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen