België/Frankrijk 1993. Documentaire van Tristan Bourlard. Met o.a. Régine Ranchon, Marc Simenon, Mylène Demongeot, Henriette Libège en Denise Ouimet-Simenon.

VPRO Cinema

Een portret van de wereldberoemde vader van [KL]Inspecteur Maigret[KLE] aan de hand van de vrouwen uit zijn leven. Zelf beweerde hij zo`n tienduizend vrouwen te hebben gekend. Er zijn getuigenissen van zijn eerste vrouw R[KA1]egine, een schilderes die het uiteindelijk niet meer aankon haar man te delen met andere vrouwen, w.o. Josephine Baker, zijn minnares Boule (Henriette Libège), de enige die heel haar leven bij hem bleef, zijn tweede vrouw Denise die hem door dun en dik bleef verdedigen en zijn zonen Marc, John en Pierre, evenals Marcs echtgenote Demongeot. Zelfs Simenons moeder, Henriette, spreekt over zijn verleidingstechnieken vanuit het verleden. Speels en luchtig gemonteerd door Maurice Mievis en Firmino Cernetig, naar een scenario van Bourlard en Françoise Wolff. Beeldmateriaal werd geschoten door Yves Pouliquen, François Pages, Louis Artus en André Crasson.

credits

Regie:
Tristan Bourlard
Cast:
Régine Ranchon, Marc Simenon, Mylène Demongeot, Henriette Libège, Denise Ouimet-Simenon, John Simenon, Pierre Simenon, Joyce Aitkin, Henriette Simenon
Jaar:
1993
Alt. titels:
Vies privées, Privatleben
Genres:
Documentaire, Biografie
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen