Les pisteurs : Le marché du sport

1996, Luc Béraud, 95 minuten

Frankrijk 1996. Drama van Luc Béraud. Met o.a. Antoine Duléry, Philippe Lelièvre, Claude Evrard, Albert Simono en Philippe Nahon.

VPRO Cinema

Twee journalisten, Dulery en Leli[KA2]evre, onderzoeken in Valenciennes de dood van een jonge beroepsrenner. Zij ontdekken dat de wielrenner, overleden na een banaal ongeval, onder invloed van doping op zijn fiets zat. Zij stuiten op een hormonen-netwerk waar de lokale wielerclub, met medeweten van de burgemeester, bij betrokken is. Pilootaflevering van een reeks waarin de helden `pisteurs` zijn, journalisten die het veldwerk doen. Gebaseerd op een waar gebeurd fait divers. Het onderwerp (doping in de wielrennerij) is interessant maar het tweede deel van de film verzwakt door overbodig gemoraliseer en een vertraagd ritme. De twee hoofdrolspelers, Dulery en Lelièvre, komen echt en sympathiek over. Scenario van Jacques Cotta en Pascale Martin, muziek van Raymond Alessandrini.

credits

Regie:
Luc Béraud
Cast:
Antoine Duléry, Philippe Lelièvre, Claude Evrard, Albert Simono, Philippe Nahon, Nicolas Visconti, Jeremie Covillault, Venetta Mally, Simon Sportich
Scenario:
Jacques Cotta
Muziek:
Raymond Alessandrini
Jaar:
1996
Alt. titels:
Pisteurs : Le marché du sport, Les, Marché du sport, Le
Genres:
Drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer