Verenigd Koninkrijk 1994. Mysterie van Geraint Morris. Met o.a. Jack Shepherd, Helen Masters, Jimmy Yuill, Aaron Harris en Adam Barker.

VPRO Cinema

Een knappe archeologie-studente wordt met een ernstige schotwonde in haar hoofd gevonden. Terwijl chirurgen vechten voor haar leven graaft Inspector Wycliffe (Shepherd) dieper in de achtergronden van een bekend schrijver die beweert dat hij wordt bedreigd. Wanneer een man bij het wandelen met zijn hond wordt doodgeschoten moet Wycliffe tegen de klok racen om een volgende moord te voorkomen. Gebaseerd op de whodunit [KL]Wycliffe and the Four Jacks[KLE] van W.J.Burley. Masters speelt nu - in de zes verhalen van 1994 - de rol van Wycliffe`s assistente Lucy Lane, Yuill vervolledigt het trio van speurneuzen uit Cornwall als Detective Inspector Doug Kersey. Wycliffe`s echtgenote `Helen`, die erbij was in de pilootfilm (1993) ontbreekt in de zes episodes van 1994. Gedramatiseerd door Eddie Cantor-Dumas.

credits

Regie:
Geraint Morris
Cast:
Jack Shepherd, Helen Masters, Jimmy Yuill, Aaron Harris, Adam Barker, Tim Wylton, Bill Nighy, Susan Wooldridge, Roger Sloman, Georgine Anderson, Tim Treslove
Jaar:
1994
Alt. titels:
Four Jacks, The
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Wycliffe: The Four Jacks (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken