Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Roy Clarke en Alan J.W. Bell. Met o.a. Bill Owen, Peter Sallis, Michael Bates, Brian Wilde en Michael Aldridge.

VPRO Cinema

Oerpopulaire en geestige Britse sitcom over het leven in een kleine gemeenschap van South Yorkshire, gezien door de ogen van drie bejaarde gabbers, Compo (gespeeld door Owen), Clegg (gespeeld door Sallis) en, oorspronkelijk, Blamire (gespeeld door Bates). Van 1976 af speelde Wilde de rol van Foggy en sinds 1986 kwam Aldridge erbij als gadget-uitvinder Seymour. Toen Aldridge er in 1990 de brui aan gaf, keerde Wilde terug. Hird kwam ook aan boord als de zus van Seymour. De serie ontstond uit een Comedy Playhouse-aflevering in 1973. Er was ook een bijzonder speciale episode in 1988, gedraaid door producer-regisseur Gareth onder de titel FIRST OF THE SUMMER WINE, geschreven door Roy Clarke, waarin de drie personages als tieners in 1939 werden opgevoerd, met Fenwick als Clegg, Wyett als Compo en McLain als Seymour. Sallis maakte daarin zijn opwachting als Mister Clegg, de vader.

credits

Regie:
Roy Clarke, Alan J.W. Bell
Cast:
Bill Owen, Peter Sallis, Michael Bates, Brian Wilde, Michael Aldridge, Thora Hird, David Fenwick, Paul Wyett, Paul McLain
Scenario:
Roy Clarke
Productie:
Garreth Gwenlan, Mike Stephens, Alan, J.W. Bell
Jaar:
1973
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Series, Soap opera
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Last of the Summer Wine (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken