Verenigde Staten 1993. Documentaire van Del Jack. Met o.a. Gene Autry, Ronald Reagan, Johnny Grant, Angie Dickinson en Reggie Jackson.

VPRO Cinema

Tijdens de jaren van depressie en de daaropvolgende WO II (1941-45) betekende de naam Gene Autry een lichtpunt in trieste tijden voor het grootste deel van het Amerikaanse publiek. Autry werd geboren in Tioga, Texas op 29 september 1907 als zoon van een veehandelaar. Hij groeide dus op in de beste cowboy- tradities. Hij startte in de filmbusiness als operateur in een plaatselijke bioscoop. Om volk te lokken voor een rondreizende dokter zong hij ballades. Zo werd hij opgemerkt door de legendarische Will Rogers. Met diens aanbeveling op zak kreeg hij een job op een radiozender in Oklahoma. In 1934 werd hij door de kleine Mascotte-studio's gelanceerd in IN OLD SANTA FE. Zijn doorbraak volgde met de serial THE PHANTOM EMPIRE. Zo groeide hij uit tot een legende als de 'zingende cowboy'. Een documentaire die even melig is als de carrière van zijn onderwerp. Geen woordje kritiek, het is alsof we hier te maken hebben met het grootste talent uit de filmgeschiedenis. Een aantal mensen die met hem gewerkt hebben, w.o. ex-president Ronald Reagan, bewieroken hem nog verder. Cress Darwin, Alex Gordon en Ruth Gordon schreven het scenario. Commentaar wordt ingesproken door Larry Robinson.

credits

Regie:
Del Jack
Cast:
Gene Autry, Ronald Reagan, Johnny Grant, Angie Dickinson, Reggie Jackson, William K. Everson, Alex Gordon, Lupita Tovar, Ann Miller, Pat Buttram, Monte Hale, Joanne D. Hale, George Sobel, Roy Rogers
Productie:
Del Jack, Cress Darwin, Patrick Montgomery, N. Brice Shipley, Mike Teilmann
Muziek:
George Small
Jaar:
1993
Alt. titels:
America's Singing Cowboy, Autry, Gene
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen