Chaplin's letzte Reise

1995, Jörn Hintzer, 45 minuten

Duitsland 1995. Drama van Jörn Hintzer. Met o.a. Robert Mika, Samuel Fintzi, Susanne Stangl, Stephani Lang en Dorothea Kaiser.

VPRO Cinema

Een gedetailleerde reconstructie van de diefstal begin 1978 van de met kerstmis 1977 overleden filmregisseur en -acteur Charles Chaplin. Twee Oosteuropeanen, de Pool Witek Pawlak (Mika) en de Bulgaar Marko Moskoff (Fintzi) zijn werkloos en hebben geld nodig. Dan komt Witek op de gedachte om het lichaam van Chaplin te stelen van het kerkhof van Vevey, Zwitserland. Telefonisch eisen ze een losgeld van zeshonderdduizend dollar, maar de familie Chaplin, in de gestalte van Geraldine (Stangl), houdt de kidnappers aan het lijntje, tot ze uiteindelijk op een simplistische manier gearresteerd worden. De debuterende regisseur/scenarist tracht het geheel te brengen op een Chaplineske manier in een cocktail van gespeelde scènes en archiefbeelden van de ITV met interviews met mensen die de zaak van dichtbij hebben meegemaakt. Hoewel het gegeven interessant is, loopt de uitwerking mank. Ondertitel: Wie zwei Diebe die Leiche von Charlie Chaplin entführten. Commentaar wordt ingesproken door Peter Weis en Angelika Thomas. Fotografie van Gunnar von Garssen en Klaus Brinkhaus. Montage van Yvonne Hilke. De soundtrack werd samengesteld met Chaplins muziek uit MODERN TIMES en THE GREAT DICTATOR. De familie Chaplin weigerde elke medewerking aan de film.

credits

Regie:
Jörn Hintzer
Cast:
Robert Mika, Samuel Fintzi, Susanne Stangl, Stephani Lang, Dorothea Kaiser, Heinz Hohmann, Jaques Ulrich, Peter Grage, Nicole Ehling
Productie:
Wolf-Dietrich Kaminski, Marian Moik
Camera:
Gunnar von Garssen
Muziek:
Charles Chaplin
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Docudrama, Film over Film
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Chaplin's letzte Reise (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer