Unzipped

1995, Douglas Keeve, 80 minuten

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Douglas Keeve. Met o.a. Isaac Mizrahi, Sandra Reenhard, Cindy Crawford, Naomi Campbell en Linda Evangelista.

VPRO Cinema

Een indiscreet portret van de toen 34-jarige joods Newyorkse mode-ontwerper Isaac Mizrahi. De film begint net na de voorstelling van Mizrahi's lentecollectie van 1994, op het ogenblik dat de ontwerper zenuwachtig de recensies in de kranten afwacht. Daarna volgen we gedetailleerd en in chronologische volgorde de totstandkoming van zijn najaarscollectie en de finale is dan de 1994 New York Fall Fashion Show. Door de nerveuze reportagestijl en de commentaren van Mizrahi zelf geeft de film een erg authentieke indruk. De aanwezige topmodellen reageren soms speels, dan weer spontaan, betrapt of zelfs krekelig op de aanwezigheid van de camera. Mizrahi haalt zijn inspiratie vooral uit de ons omringende beeldcultuur van film en televisie. Regisseur/scenarist Keeve, zelf een bekend modefotograaf, geeft een hallucinant/realistische beeld van achter de schermen van de modewereld, voornamelijk gefilmd in zwart/wit door Ellen Kuras, met af en toe een spetterende explosie in kleur. Veel indringender dan het haast gelijktijdig gedraaide PRET-A-PORTER van Robert Altman.

credits

Regie:
Douglas Keeve
Cast:
Isaac Mizrahi, Sandra Reenhard, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss, Christy Turlington, Sandra Bernhard, Eartha Kitt, Carla Bruni
Scenario:
Keeve
Camera:
Ellen Kuras
Jaar:
1995
Alt. titels:
Isaac Mizrahi, Mizrahi, Isaac
Genres:
Documentaire, Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Unzipped (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer