Tzedek : Les justes

1994, Marek Halter, 150 minuten

Frankrijk/Zwitserland 1994. Documentaire van Marek Halter. Met o.a. Richard Abel, André Allombert, Annie Baetsen, Berthold Beitz en Edith Berlow.

VPRO Cinema

Regisseur Halter gaat op zoek naar de waarheid over de vernietigingskampen in WO II (1939-45). Het is zijn bedoeling om voor eens en altijd de onderhandelaars de bek te snoeren. Zijn film is opgebouwd uit gesprekken met mensen die de holocaust overleefd hebben en mannen en vrouwen die joden hebben helpen ontsnappen aan de nazi's. Het is een boeiende filmervaring die elke gezonde toeschouwer moet vullen met afgrijzen, maar die toch geen haat predikt. Wat hij vooral veroordeelt is de onverschilligheid, de onwetendheid en de lafheid die in die zwarte jaren heerste en die vandaag nog steeds hun stempel drukken op een bepaald soort mensen. Een universeel document dat de waarheid illustreert achter films als SCHINDLER'S LIST. Het scenario is van Marek en Clara Halter en voor de montage stond André Chaudagne in. Achter de camera nam Hughes de Haeck plaats.

credits

Regie:
Marek Halter
Cast:
Richard Abel, André Allombert, Annie Baetsen, Berthold Beitz, Edith Berlow, Raymond Boccard, Charles Bouy, Mary Brottes, Jane Brousse, Elisa Caron, Myriam Davenport, Andrée Guelen, Mary Jane Gold, Zaïneba Hardaga
Scenario:
Marek
Productie:
Clara Halter, Alain Sarde, Ruth Waldburger, Antoine Gannagé
Muziek:
Laurent Grynszpan
Jaar:
1994
Alt. titels:
Justes, Les
Genres:
Documentaire, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Holocaust, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Tzedek : Les justes (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer