The Secret of Killimooin

1996, Declan Eames, 90 minuten

Verenigd Koninkrijk 1996. Avonturenfilm van Declan Eames. Met o.a. Jennyfer Jewell, Daniel James, Tom Pizey, Tineke Van der Walle en Sharon Tyrrell.

VPRO Cinema

Tijdens de perspresentatie van de zeldzame Maliku Duivelsspin wordt Thad Arnold (Brudenell) overvallen en zijn spin gestolen. Charlotte Clancy (Tyrrell) heeft foto`s genomen waarop ze Damian Block (Wilson) herkent, een gemene gangster in dienst van Clovis Monk (Eldred). Deze laatste weet van de foto`s en laat Charlotte ontvoeren. Thad wil haar bevrijden, maar wordt door de spin gebeten. Binnen de achtenveertig uur moet hij het tegengif krijgen en dat is enkel te vinden bij Monk in Baroni[KA3]e. Ondertussen zijn Thads kinderen en Ruby (Amas) naar Baroni[KA3]e vertrokken op uitnodiging van de koning (Gledhill), wiens zoon (Revell) ze gered hebben (zie THE SECRET OF SPIGGY HOLES). Ook zij worden in het avontuur betrokken. Een voor kinderen zeer spannende film rond een supercrimineel die uit is op de wereldmacht en daarvoor gebruik wil maken van het gif van een zeldzame spin. Minder geschikt voor gevoelige kinderen. Een film uit de ENID BLYTON SECRET SERIES, geschreven door Charles Hodges en in beeld gebracht door Wayne Vinten.

credits

Regie:
Declan Eames
Cast:
Jennyfer Jewell, Daniel James, Tom Pizey, Tineke Van der Walle, Sharon Tyrrell, Jeremy Brudenell, Michele Ames, Ben Revell, Stig Eldred, Michael Wilson, Joe Berryman, Vivien Bell, Stephen Gledhill, K.C. Kelly, Tony Groser
Scenario:
Charles Hodges
Productie:
Sandra Clark, Heinz Lehmann, Raymond Thompson, Wendy Plowright
Camera:
Wayne Vinten
Muziek:
Simon May
Jaar:
1996
Alt. titels:
Secret of Killimooin, The
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Secret of Killimooin (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer