Duitsland/Canada 1996. Sciencefiction van Rainer Matsutani. Met o.a. Brian Downey, Eva Haberman, Michael McManus, Rutger Hauer en Doreen Jacobi.

VPRO Cinema

Na maanden rondzwerven op zoek naar een nieuwe thuisplaneet raken Stanley (Downey) en Zev (Haberman), de bemanning van de LEXX, uitgehongerd. De LEXX ook trouwens. Ze willen Kai (McManus) uit zijn diepvriesslaap halen om diens raad te vragen, maar deze blijkt intussen overleden. Ze landen op de vuilnisbeltplaneet Klaagya waar de LEXX zich kan voeden. Aangetrokken door een bouwvallig gebouw trekt Zev op onderzoek uit. Zo komt ze terecht in de kannibalistische wereld van Bog (Hauer) en Wist (Jacobi). Stanley, die haar zoekt, wordt eveneens gevangen genomen. De krankzinnige ruimte-avonturen van het levende ruimteschip LEXX en zijn bemanning gaan verder met een ware afdaling in de hel. Fascinerende beelden worden afgewisseld met voorspelbare verhaalswendingen, maar de ontelbare speciale effecten zijn grandioos. Hauer was nog nooit zo gemeen. Lex Gigeroff, Jeffrey Hirschfeld en Paul Donovan schreven het scenario. De camera's die opgesteld stonden in de Babelsberg Studio's in Berlijn werden bediend door Les Krizsan. Hierna volgde nog een vierde deel.

credits

Regie:
Rainer Matsutani
Cast:
Brian Downey, Eva Haberman, Michael McManus, Rutger Hauer, Doreen Jacobi, Jeffrey Hirschfeld, Gerry Wolff, Holger Kunkel, Hussi Kutluckan, Hans Dieter Bruckner, Arno Wyrniewski, Clancy King, Die Hetzers
Productie:
Paul Donovan, Wolfram Tichy, Bill Fleming
Muziek:
Marty Simon
Jaar:
1996
Alt. titels:
LEXX 3.O: Eating Pattern, Eating Pattern
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Duitsland, Canada

op televisie
0 uitzendingen

LEXX 3.0: Eating Pattern (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken