Verenigd Koninkrijk 1927. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Isabel Jeans, Robin Irvine, Franklin Dyall, Enid Stamp-Taylor en Violet Farebrother.

VPRO Cinema

Laurita (Jeans) is ongelukkig gehuwd en heeft een affaire met een jonge artiest. Nadat deze zelfmoord pleegde laat ze zich scheiden van haar man, een onverbeterlijke dronkaard. Ze ontmoet de respectabele jongeman John Whittaker (Irvine) die op haar verliefd wordt. Ze huwen. De jongen weet niets over haar verleden, maar wanneer het zijn moeder (Farebrother) ter oren komt dwingt ze haar zoon van Laurita te scheiden. Verouderd melodrama dat enkel nog tot lachen kan aanzetten. Nergens is de hand te zien van de latere meester. De acteurs spelen erg nadrukkelijk, zelfs naar de maatstaven van de stomme film en het drama ligt er vingerdik op. Het sprankelende cynisme uit het toneelstuk van Noel Coward (dat uiteraard vooral in de dialogen zat) is volledig verdwenen uit het scenario van Eliot Stannard. Terecht zelden vertoonde vroege film van Hitchcock. In beeld gebracht door Claude McDonnell.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Isabel Jeans, Robin Irvine, Franklin Dyall, Enid Stamp-Taylor, Violet Farebrother, Frank Elliot, Dacia Deane, Dorothy Boyd, Ian Hunter, Eric Bransby Williams, Benita Hume
Scenario:
Eliot Stannard
Productie:
Michael Balcon
Camera:
Claude McDonnell
Jaar:
1927
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Easy Virtue (1927) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken