Verenigd Koninkrijk 1928. Komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Betty Balfour, Jean Bradin, Gordon Harker, Theodore Von Alten en Clifford Heatherley.

VPRO Cinema

Een miljonair (Harker) wil het huwelijk van zijn dochter Betty (Balfour) met een doodgewone jongeman (Bradin) verhinderen en geeft haar de indruk dat hij bankroet is en dat ze op haar eigen benen zal moeten staan. Haar verloofde verlaat Engeland om in Frankrijk zijn geluk te zoeken. Zo gauw hij een baan heeft zal hij haar laten overkomen. Betty van haar kant vindt werk als barmeid in een cabaret. Daarmee is papa echter ook niet erg gelukkig. Oninteressante dramatische komedie die Hitchock, samen met WALTZES FROM VIENNA, zijn slechtste film noemde. En terecht. Het verhaal sleept zich voort en zit vol bordkartonnen personages waarin je geen ogenblik kunt geloven. Hitch zou nog meermaals bewijzen dat komedie niet zijn sterkste zijde was. Scenarist Eliot Stannard baseerde zich op een verhaal van Walter C. Mycroft. Voor de fotografie is Jack Cox verantwoordelijk.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Betty Balfour, Jean Bradin, Gordon Harker, Theodore Von Alten, Clifford Heatherley, Jack Trevor, Sunday Wilshin, Claude Hulbert, Balliol & Merton, Ferdinand Von Alten, Jean Badin
Productie:
John Maxwell
Jaar:
1928
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Champagne (1928) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken