Italië 1996. Documentaire van Loris Mazetti. Met o.a. Marcello Mastrianni, Giulio Bosetti, Claudia Cardinale, Manoel de Oliveira en Pietro Garinei.

VPRO Cinema

Een portret van Marcello Mastroianni (1923-1996) een tweetal maanden voor zijn dood gemaakt (oktober 1996). In een klein uurtje tijd wordt een balans opgemaakt van de rijke loopbaan van Itali[KA3]e`s populairste acteur. Er wordt niet enkel aandacht besteed aan zijn filmwerk, maar tevens wordt gekeken naar wat hij op de planken deed (o.a. zijn rol van Rudolph Valentino in de muzikale show [KL]Ciao Rudy[KLE]) en televisie (o.a. een wervelende dans met de Kessler-zusjes). We horen ook zijn twijfelachtig talent als zanger. Een hele reeks mensen die met hem samenwerkten komen de lofportret bespelen, want, zoals gebruikelijk in dit soort hommages, klinkt er geen woord kritiek door de uitlatingen. Dit alles werd uiteraard geïllustreerd met tientallen filmfragmenten. Na zijn dood werd de documentaire niet aangepast. Marco Varvello schreef het scenario en Walter Bellagente stond in voor de montage. Luciano Cricelli filmde het nieuwe materiaal.

credits

Regie:
Loris Mazetti
Cast:
Marcello Mastrianni, Giulio Bosetti, Claudia Cardinale, Manoel de Oliveira, Pietro Garinei, Vittorio Gassman, Giuliana Lojodice, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Stefania Sandrelli, Etorre Scola, Monica Vitti
Scenario:
Marco Varvello
Productie:
Enzo Biagi
Muziek:
Massimo Ravazzin
Jaar:
1996
Alt. titels:
Fascino della normalitá, Il, Mastroianni, Marcello, Marcello Mastroianni
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen