A Gun For Jennifer

1996, Todd Morris, 91 minuten

Verenigde Staten 1996. Thriller van Todd Morris. Met o.a. Deborah Twiss, Benja Kay, Rene Alberta, Veronica Cruz en Tracy Dillon.

VPRO Cinema

Nadat ze haar man vermoord heeft vlucht Allison (Twiss), een jonge huisvrouw uit Ohio, naar New York. Hier wordt ze aangerand door enkele zware jongens, maar ze wordt gered door een groep vrouwen die de booswichten genadeloos afmaken. Allison wordt lid van de vrouwenbende, maar liegt over haar verleden. Ze noemt zich Jennifer. De vrouwen leren haar hoe ze moet omgaan met vuurwapens en al vlug neemt ze deel aan de moorddadige raids van de vrouwen. Dan willen ze een pornobaas uitschakelen. Een uiterst gewelddadige feministische actiethriller waarin verkrachters of vrouwenmishandelaars zonder pardon naar de andere wereld geholpen worden. Het is allemaal nogal overbodig en voorspelbaar. We zijn toch in een tijd aangeland dat zulke films niet meer nodig zijn om aan te tonen dat vrouwen niet langer hulpeloze slachtoffers zijn die steeds aan het kortste eindje trekken. Twiss, een ex- stripper die ziek was van het geweld in de striptent, was de drijvende kracht achter het project. Ze produceerde en schreef het scenario samen met regisseur Morris. Voor de fotografie werd beroep gedaan op David Tumblety en Joe DiGenarro. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Todd Morris
Cast:
Deborah Twiss, Benja Kay, Rene Alberta, Veronica Cruz, Tracy Dillon, Freida Hoops, Sheila Schmidt, Joe Pallister, Arthur J. Nascarella
Productie:
Deborah Twiss
Muziek:
J.F. Coleman
Jaar:
1996
Alt. titels:
Gun For Jennifer, A
Genres:
Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

A Gun For Jennifer (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer