Passage

1997, Juraj Herz, 98 minuten

Tsjechië/België/Frankrijk 1997. Mysterie van Juraj Herz. Met o.a. Martin Štepanek, Jacek Borkowski, Malgorzatá Kožuchowská, Žora Jandová en Zdenek Maryska.

VPRO Cinema

Het is zeker geen dag als alle andere voor Michal Forman (Štepanek), een vijfendertigjarige bankbediende. Niet enkel raakt hij vast in de dagelijkse verkeersopstroppingen, maar de moeilijkheden worden nog erger gemaakt door een filmploeg die in de stad werkt. Tot overmaat van ramp heeft hij nog autopech en de regen valt met bakken neer. Hij gaat schuilen in de ingang van een galerij. Vanaf dat ogenblik nemen de zaken een bovennatuurlijke wending. Hij wordt meegesleept in een spiraal van bizarre gebeurtenissen en raakt verdwaald in het gigantische labyrint dat de galerij met al zijn winkels, verdiepingen en kelders blijkt te zijn. Een surrealistische Kafka-iaanse fantasie over een man die zijn eigen persoonlijkheid verliest in een wereld die het individuele verwerpt. Een film die de toeschouwer bewust verward maakt. Je weet op de duur niet meer wat denken, maar het laat in elk geval een onvergetelijke indruk na. Geen speciale effecten, maar een goed gefundeerd scenario van Christian Rullier en competent spel van Stepanek geven je het gevoel dat je nergens meer zeker van kunt zijn. Knappe fotografie van Jiri Machane.

credits

Regie:
Juraj Herz
Cast:
Martin Štepanek, Jacek Borkowski, Malgorzatá Kožuchowská, Žora Jandová, Zdenek Maryska, Thomas Topfer, M. Hajdučik, Josef Vinklar, Nadine Spinosá
Productie:
Jan Bilek, Ève Vercel, Robert Nadori, Patrick Quintet
Muziek:
Zdenek Merta
Jaar:
1997
Genres:
Mysterie, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Tsjechië, België, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Passage (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer