Verenigde Staten 1996. Romantiek van Lloyd Kaufman. Met o.a. Jane Jensen, Will Keenan, Valentine Miele, Maximilian Shaun en Steve Gibbons.

VPRO Cinema

Een `vertromatisering` van Shakespeare`s beroemdste tragedie kon niet uitblijven. Het verhaal werd up-to-date gebracht en in Manhattan, N.Y. gesitueerd waar een ruzie tussen twee filmgiganten bloedige gevolgen heeft. Niet enkel heeft de gewiekste Cappy Capulet zijn partner Monte Que uit hun lucratieve bedrijf gewerkt, hij ging er ook nog met diens vrouw vandoor. Sindsdien is het openlijk oorlog. Tijdens een feestje ten huize Capulet wordt de verloving bekendgemaakt van dochter Juliet (Jensen) met een vleesmiljardair. Tromeo Que (Keenan), Monty's zoon, waagt zich in het hol van de leeuw en dan is het nog maar een kwestie van tijd voordat er vonken slaan uit de ontmoeting van Tromeo met Juliet. Een festival van slechte smaak vol mutaties, afgehakte ledematen, body piercings, kotsfestijnen, seks met dieren en ander lekkers, speciaal voor de liefhebbers. Film kan men dit bezwaarlijk noemen, maar het gaat er in elk geval levendig aan toe. James Gunn en Lloyd Kaufman bewerkten het klassieke toneelstuk en Brendan Flynt bediende de camera. Dit alles werd overgoten met een afgrijselijke hard rock soundtrack. Lemmy van Motorhead doet trouwens dienst als 'Grieks koor'. Absoluut af te raden aan mensen met een greintje goede smaak.

credits

Regie:
Lloyd Kaufman
Cast:
Jane Jensen, Will Keenan, Valentine Miele, Maximilian Shaun, Steve Gibbons, Sean Gunn, Debbie Rochon, Joe Fleishaker, Lemmy
Productie:
Lloyd Kaufman, Michael Herz, Daniel Laikind, Robert Schrier, Grant Quasha
Camera:
Brendan Flynt
Muziek:
Motorhead, Superchunk, Ass Ponys, Sublime, The Meatmen, Unsane, Supernova, Wesley Willis, Lasco, Willie Wisely
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek, Misdaad
Trefwoorden:
Erotiek, Romantische komedie, Misdaadthriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tromeo & Juliet (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken