Verenigde Staten 1960. Misdaad van Arthur Hiller. Met o.a. Harpo Marx, Ernest Truex, Bert Freed, John Banner en Lew Gallo.

VPRO Cinema

Het is vlak voor Kerst. Benson (Marx), een doofstomme zwerver, werd door een warenhuis ge[KA3]engageerd als levende pop. Tijdens een optreden is hij getuige van een moord. Inspecteur Silva (Freed) heeft het niet eenvoudig. Hoe ondervraag je een doofstomme die bovendien niet kan lezen of schrijven? Hij laat hem gaan, maar als buiten is merkt Benson de moordenaars op en slaat op de vlucht. Hij ontmoet Daniel (Truex), een oude nachtwaker, die hem helpt. Aangrijpend portret van twee marginalen die elkaar vinden, maar hun ontmoeting zou hen wel eens het leven kunnen kosten. Harpo geeft een prachtige dramatische rol ten beste en het van hem bekende typetje is nergens te bespeuren. Harpo's zoon Bill is even te zien als een voorbijganger die hij aanklampt. Arthur Dales schreef het niet bepaald originele scenario. Achter de camera stond George E. Diskant. Oorspronkelijk uitgezonden in The June Allyson Theatre.

credits

Regie:
Arthur Hiller
Cast:
Harpo Marx, Ernest Truex, Bert Freed, John Banner, Lew Gallo, Henry Beckman, David Manley, George Sawaya, Clegg Hoyt, Karl Lukas, Raymond T. Weaver, Bill Marx
Productie:
Peter Kortner, Joe Scully, Barry Crane
Camera:
George E. Diskant
Muziek:
Joseph Mullendore
Jaar:
1960
Alt. titels:
Silent Place, A
Genres:
Misdaad, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Kerstfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Silent Place (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken