The Fifth Musketeer

1978, Ken Annakin, 106 minuten

Oostenrijk/Canada 1978. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. Beau Bridges, Sylvia Kristel, Ursula Andress, Cornel Wilde en Ian McShane.

VPRO Cinema

Ondanks het feit dat ze een dagje ouder worden trekken de dappere D`Artagnan (Wilde) en zijn drie musketiers (Lloyd Bridges, Hale en Ferrer) weer op avontuur. Hun gevaarlijke opdracht bestaat erin om de in het geheim opgebrachte tweelingsbroer van koning Lodewijk XIII (Beau Bridges), de `man met het ijzeren masker`, op te sporen en uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Na het succes van de Richard Lester- bewerkingen van de musketiersromans van Alexandre Dumas waagde Annakin zich aan een gelijkaardige, ironisch opgevatte, bewerking van Dumas` [KL]L`homme au masque de fer[KLE], maar het resultaat is ontzaglijk veel minder, ook al kreeg hij een illustere cast bij elkaar. De film mist het spontane hero[KA3]ische karakter van de eerdere films en kan niet tippen aan de eerste verfilming, THE MAN IN THE IRON MASK van James Whale (1939). De roman van Dumas werd ditmaal bewerkt door David Ambrose, die zich baseerde op het originele scenario van George Bruce. Achter de camera nam Jack Cardiff plaats. Ook bekend als BEHIND THE IRON MASK. Oostenrijkse co-productietitel: DAS GEHEIMNIS DER EISERNEN MASKE.

credits

Regie:
Ken Annakin
Cast:
Beau Bridges, Sylvia Kristel, Ursula Andress, Cornel Wilde, Ian McShane, Lloyd Bridges, Helmut Dantine, Olivia de Havilland, José Ferrer, Rex Harrison, Alan Hale jr
Productie:
Ted Richmond, Heinz Lazek
Muziek:
Riz Ortolani
Jaar:
1978
Alt. titels:
Fifth Musketeer, The, Behind The Mask, Geheimnis der eisernen Maske, Das
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cape- en degenfilm
Landen:
Oostenrijk, Canada


op televisie
0 uitzendingen

The Fifth Musketeer (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer