Ghosts: Blood And Water

1995, Terry Jackson, 50 minuten

Verenigd Koninkrijk 1995. Horror van Terry Jackson. Met o.a. Paul Rhys, Moira Brooker, Ian Shaw, Nicholas Farrell en Wendy Morgan.

VPRO Cinema

Augustus 1942. Ondanks de hevige gevechten krijgen Britse soldaten toch de gelegenheid om in verlof te gaan naar huis. Op de trein ontmoet Alex McClean (Shaw) de eigenaardige Peter Buckle (Rhys). Beiden zijn getekend door de helse strijd. Peter heeft geen plaats om naartoe te gaan dus nodigt Alex, die samenleeft met zijn zus Angela (Brooker), hem uit om zijn verlof bij hen door te brengen. Ondanks het feit dat Alex lijdt onder een shell shock hebben ze toch een fijne tijd. Natuurlijk kon het niet uitblijven: Angela en Peter worden verliefd en besluiten te trouwen. Maar wat een sprookjesachtige huwelijksnacht had moeten worden draait uit op een gruwelijke nachtmerrie. Een spookverhaal waar niet de minste dreiging van uitgaat. Je moet trouwens het einde zien om te merken waar de fantastiek zit. De rest is een vervelend romantisch melodrama met ongeloofwaardige personages. Regisseur Johnson baseerde zijn scenario op het (veel verrassendere) korte verhaal van Ronald Duncan. Paul Wheeler stond achter de camera.

credits

Regie:
Terry Jackson
Cast:
Paul Rhys, Moira Brooker, Ian Shaw, Nicholas Farrell, Wendy Morgan, Veronica Clifford, Morar Kennedy, Royce Ryton, Alice Bailey-Johnson, Wesley Moore, Amy Moore, John Crocker
Scenario:
Regisseur Johnson
Productie:
Ruth Baumgarten, Andrée Molyneux, Phillippa Giles, Joanna Newbery
Camera:
Paul Wheeler
Muziek:
Julie Covington
Jaar:
1995
Alt. titels:
Blood And Water
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Ghosts: Blood And Water (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer