Verenigde Staten 1994. Komedie van Treat Williams. Met o.a. Dabney Coleman, Dana Delany, Charles Durning, Jack Kohler en William H. Macy.

VPRO Cinema

Ex-piloot Richard Williams (Coleman) is gehuwd met de veel jongere Anne (Delany). Op de dag van zijn vijftigste verjaardag begint hij te vermoeden dat Anne hem bedriegt. Als hun bankier hem dan nog meldt dat Anne enkele dagen geleden al het geld van haar rekening opnam en dat hij hierover onder geen beding met Richard mocht spreken wordt zijn vermoeden zekerheid. Hij vraagt zijn vriend Vaughn (Durning) om diens pistool, maar deze weigert. Door een parkeerbon komt hij op het spoor van de plaats waar Anne vertoeft. Knap opgebouwd melodrama dat helemaal anders afloopt dan je ook maar enigszins kunt vermoeden. Het originele scenario, vol onverwachte wendigen en valse indicaties, werd geschreven door niemand minder dan David Mamet. Het regie-debuut van Williams was op slag een schot in de roos. Achter de camera stond Eric J. Goldstein. Dolby Stereo S.R. Digital.

credits

Regie:
Treat Williams
Cast:
Dabney Coleman, Dana Delany, Charles Durning, Jack Kohler, William H. Macy, Brian Doyle Murray, Pamela Van Sant, Treat Williams, George Wyner
Scenario:
David Mamet
Productie:
Michele McGuire, Joy Ryan, Jana Sue Memel, Hillary Anne Ripps
Camera:
Eric J. Goldstein
Muziek:
David Shire
Jaar:
1994
Alt. titels:
Texan
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Short Story Cinema: Texan (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken