Verenigd Koninkrijk 1997. Biografie van Roger Michell. Met o.a. Corin Redgrave, Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave en Harold Pinter.

VPRO Cinema

Acteur Corin Redgrave graaft in het leven van zijn beroemde vader Michael (1908-1985). Samen met zijn moeder Rachel Kempson en zijn zussen Vanessa en Lynn haalt hij herinneringen op en praat met mensen die zijn vader van dichtbij gekend hebben, w.o. auteur Harold Pinter, toneelregisseur Frith Banbury en Michaels vaste `dresser` John Blizzard. Hij overschouwt Michaels film- en toneelwerk, zijn politieke overtuigingen, zijn latente homoseksualiteit. Hij bezoekt de diverse scholen die zijn vader bezocht als leerling of als leraar en leest fragmenten uit diens dagboeken. Dan praten de drie nog over hun vader-kind relaties. Een boeiend document waarin een heel ander (veel intiemer) beeld geschetst wordt van de man dan in gewone biografische films. Geïllustreerd met fragmenten uit zijn bekendste films. Michell baseerde zijn scenario op de boeken In My Mind's Eye van Michael Redgrave en Michael Redgrave, My Father van Corin Redgrave. Hij gaat hierbij geen netelige onderwerpen uit de weg. Nieuw materiaal werd gefilmd door Rex Maidment. Jeff Shaw tekende voor de montage.

credits

Regie:
Roger Michell
Cast:
Corin Redgrave, Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave, Harold Pinter, Diana Menuhin, John Blizzard, Frith Banbury, Peter Bartrum, Rodney Gee, Vivian Cox, Kika Redgrave, Gemma Redgrave
Productie:
Roger Michell
Camera:
Rex Maidment
Jaar:
1997
Alt. titels:
My Father, Michael Redgrave, Redgrave, Michael
Genres:
Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen