The Hunger: Face of Helena Bournouw

1997, Richard Ciupka, 30 minuten

Canada/Verenigd Koninkrijk 1997. Fantasy van Richard Ciupka. Met o.a. Stephen McHattie, Jayne Heitmeyer, France Castel, Michael Rudder en Andreas Apergis.

VPRO Cinema

De sensatiejournalist Strike (McHattie) is een vreemde zaak op het spoor. Enkele beloftevolle kunstenaars, op het punt van doorbraak, hebben zelfmoord gepleegd of zichzelf zodanig verminkt dat ze hun talenten niet langer kunnen gebruiken. Steeds weer duikt er een mysterieuze vrouw op die duidelijk verantwoordelijk is voor het gebeuren. Hij ontdekt dat de vrouw Helene Bournouw heet. Hij gaat op zoek naar haar. Een bevreemdende prent over een vrouw waarop niemand vat heeft. De minnaars die ze laat vallen zijn radeloos. Spijtig genoeg komt de obsessie die alle mannen naar deze femme fatale leidt niet over. De vrouw in kwestie is zelfs niet bepaald erotisch, daar je, om redenen die enkel op het einde duidelijk worden, haar gezicht niet mag zien. Het slot is een knap staaltje speciale effecten, maar dat kan de film niet redden. Cordwainer Bird schreef het originele scenario. Knap in beeld gebracht door François Protat. Ingeleid door Terence Stamp.

credits

Regie:
Richard Ciupka
Cast:
Stephen McHattie, Jayne Heitmeyer, France Castel, Michael Rudder, Andreas Apergis, Catherine Colvey, Mark Anthony Krupa, Philip Pretten, Gary McMillan, Mike George, Jasmine Legault, Margaretha Padoleig, Anick Redburn, Maria José Robles
Scenario:
Cordwainer Bird
Productie:
Wendy Grean, Robin Spry, Jeff Fazio, Paul Painter, Bruce Moccia, David Hood
Camera:
François Protat
Muziek:
Benoît Jutra
Jaar:
1997
Alt. titels:
Hunger: Face of Helena Bournouw, The, Face of Helena Bournouw
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Erotiek, Fantasy
Landen:
Canada, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer