Duitsland/Verenigde Staten 1997. Drama van Charles Burnett. Met o.a. Ayuko Babu, Kwi Spon Fukui, Kyo Ja Lee, Jang-Sun Lane en Misha.

VPRO Cinema

Box Brown (Babu) is een kleine bankbediende in L.A.. Hij bekommert zich om het geld van anderen, maar zelf bezit hij amper iets. Op een bepaald moment krijgt hij een onverwachte belastingsaanslag. Het is een ramp die hem in de sociale ellende stort. Hij is zijn woning kwijt. Alles wat hij nog bezit is zijn auto en dat is een kostbaar bezit, want in de wereld der daklozen heeft hij nog een dak boven het hoofd. Hij leeft in angst dat zijn auto het zou laten afweten, want dan is hij verplicht om, evenals de zwervers, zich te bedienen van een winkelkarretje. Een deprimerend beeld van armoede en de daklozen in Amerika en hoe gemakkelijk je er in kunt belanden. En in elke laag van de bevolking is de auto een belangrijk statussymbool. Om het realisme kracht bij te zetten liet Burnett, die ook het scenario schreef en de camera hanteerde, praktisch alle rollen door echte daklozen vertolken. De film is lang niet geslaagd, maar laat toch wel een serieuze impact na. Een typische forumfilm om nadien een debat te organiseren. Duitse co-productietitel: AM ENDE.

credits

Regie:
Charles Burnett
Cast:
Ayuko Babu, Kwi Spon Fukui, Kyo Ja Lee, Jang-Sun Lane, Misha, Maya Dawspo, Clay, Seku Sanders, Brandon Posey, Marcus Jefferson, Mary Lee Taylor, Florence Beaty, Brad Bracy, Lester M. Gaines, Damien Ball, David Ball, Maridadi Sanders, Kenny Merrill
Productie:
Charles Burnett
Muziek:
Stephen James Taylor
Jaar:
1997
Alt. titels:
Final Insult, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Duitsland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Final Insult (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken