Mister Skeeter

1986, Colin Finbow, 77 minuten

Verenigd Koninkrijk 1986. Familiefilm van Colin Finbow. Met o.a. Peter Bayliss, Louise Rawlings, Orlando Wells, Richard Bartlett en Rodney Dodds.

VPRO Cinema

De tien-jarige wees Jamie (Wells) kan geen contact krijgen met de andere kinderen in het weeshuis. Op een dag komt het bericht dat het tehuis gesloten wordt wegens bezuinigingen van de regering in de sociale sector. De kleine Lisa (Rawlings) wil niet terug naar haar gemene pleegouders en ze vlucht samen met Jamie. Ze trekken naar de kust. Zonder geld en met de politie op de hielen trachten ze te overleven. Op het strand ontmoeten ze de zonderlinge zwerver Mr. Skeeter (Bayliss) met wie ze vriendschap sluiten. Een film voor kinderen gemaakt door kinderen. Het kleine grut zal hem wel smaken, maar ouderen zullen vlug afhaken door het amateurische karakter en het voor de hand liggende scenario, geschreven door de meespelende kinderen zelf. De camera was in handen van de twaalfjarige Titus Bicknell.

credits

Regie:
Colin Finbow
Cast:
Peter Bayliss, Louise Rawlings, Orlando Wells, Richard Bartlett, Rodney Dodds, Rose Hill, Verity Harmer, Nicolette Mason, Russell Martin, Claire Warburton, Stephen Sargeant
Productie:
Michael Hobbs
Muziek:
David Hewson
Jaar:
1986
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Mister Skeeter (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer