Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Barry Ryan. Met o.a. Larry Geller, Cliff Richard, Vernon Chadwick, Vanessa Bradwell en Jane Kelly.

VPRO Cinema

Hoe een pop-idool kan evolueren tot een religieus icoon wordt gedetailleerd beschreven in deze documentaire, gemaakt n.a.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van Elvis Presley. Voor een deel van zijn fervente aanhangers is Elvis niet enkel de 'king of rock 'n' roll', maar tevens de nieuwe sleutel naar het geloof. Er worden bepaalde tekens uit zijn carrière aangehaald als zijnde bewijzen van het feit dat hij de hergeboren heiland is, een nieuwe zoon van God, die het offer van Jesus moest overdoen. Er worden parallellen gezocht tussen het leven van Jesus en van Elvis en sommigen bestuderen deze zelfs in volle ernst. Toen Elvis geboren werd zou, volgens zijn vader, een vreemd licht geschenen hebben op de nederige woning waar hij het levenslicht zag. Drie dagen na zijn dood zou zijn lichaam verdwenen zijn. Dit en nog veel meer onzin wordt in deze documentaire op een rijtje gezet. Je gelooft het of je gelooft het niet, maar er wordt een aardig stukje show opgevoerd rond de dood van het rock-idool. Ryan schreef het scenario en het geheel werd gemonteerd door Dan Merrylees en Dan Williams.

credits

Regie:
Barry Ryan
Cast:
Larry Geller, Cliff Richard, Vernon Chadwick, Vanessa Bradwell, Jane Kelly, Karen Armstrong, Madeleine Wilson, David Wall, Patty Carroll, David Moore, Tommy Foster, Gary Vikan, Robert Campbell, Simeon Nartoomid, Maia Shamayyin, George Klein, Cricket-Maire Coulter, Richard Maddock
Productie:
Barry Ryan, Lee Lodge, Paul Smith
Jaar:
1997
Alt. titels:
Presley, Elvis
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll, Religieuze film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen