Classic Albums: Anthem to Beauty: The Grateful Dead

1997, Jeremy Marre, 60 minuten

Nederland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Documentaire van Jeremy Marre. Met o.a. Bob Weir, Robert Hunter, Mickey Hart, Phil Lesh en Jerry Garcia.

VPRO Cinema

In 1970 had de pop-band The Grateful Dead hun hoogtepunt bereikt. Ze werden beschouwd als dé sound van de flower- power beweging. Ze stonden niet bepaald bekend als brave jongens. Ondanks hun succes was het al een tijdje geleden dat ze hun laatste album hadden uitgebracht. Dus trokken ze de studio in en zongen het klassieke album American Beauty vol, waarvan er meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. Zoals de technici die de opnamen bijwoonden verklaren liep het niet van een leien dakje. The Grateful Dead experimenteerden graag met muziek en geluiden en het kon soms uren duren voordat een bepaald effect naar hun gevoel juist zat. Bob Weir, Phil Lesh en de in 1995 overleden Jerry Garcia praten honderduit over deze ervaring. Verder horen we uitlatingen van verschillende mensen die The Grateful Dead kennen en het ontstaan van American Beauty meegemaakt hebben. Niet te missen voor fans. Montage is van Phil McDonald, terwijl Richard Gibb verantwoordelijk is voor het nieuwe beeldmateriaal. Stereo.

credits

Regie:
Jeremy Marre
Cast:
Bob Weir, Robert Hunter, Mickey Hart, Phil Lesh, Jerry Garcia, Stanley Mouse, Joe Smith, Tom Constanten, Bill Walker, Dan Healey, Dennis McNally, Stephen Barncard, David Grisman, David Gans
Productie:
Joel Wykeman, Nick De Grunwald, Bous De Jong, Caroline Thomas, Ron Schaeffer
Muziek:
The Grateful Dead
Jaar:
1997
Alt. titels:
Anthem To Beauty: The Grateful Dead, Grateful Dead, The
Genres:
Documentaire, Muziek, Biografie
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer