Dame Algo

1997, Hector Carre, 90 minuten

Spanje 1997. Fantasy van Hector Carre. Met o.a. Nancho Novo, Chete Lera, Rosa Morales, Nathalie Sesena en Evaristo Calvo.

VPRO Cinema

De jonge Benigno (Novo) komt na een gevangenisstraf weer vrij. Het is een intelligente jongeman die heel wat heeft gelezen en een aardig stukje kan schrijven. De enige plaats waar hij echter terecht kan is een opvangcentrum voor daklozen. Hij is gefrustreerd en woedend en bedenkt, samen met enkele lotgenoten, een opvallende stunt. Op het moment dat een tv-ploeg aanwezig is voor een reportage schiet Benigno een non neer. Hij dreigt met de slachting verder te gaan als men hem geen eigen talkshow geeft op tv. Marisol (Sesena), een ambitieuze presentatrice, maakt van de gelegenheid gebruik voor haar eigen promotie. Ze verslaat de gebeurtenissen vanuit het opvangcentrum. De corrupte politieman Ballesteros (Lera) laat het centrum omsingelen. De belegering neemt dramatische proporties aan. Een intrigerende satire op de samenleving, gelardeerd met beestachtige humor. Minstens een ongewone manier om een ernstig probleem aan de man te brengen. Regisseur/scenarist Carre werd duidelijk beïnvloed door zijn landgenoot Pedro Almodovar. Ook zijn humor balanceert meermaals op het randje van het sadistische. De acteurs spelen enthousiast het spel mee. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Juan Carlos Gomez. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Hector Carre
Cast:
Nancho Novo, Chete Lera, Rosa Morales, Nathalie Sesena, Evaristo Calvo, Andres Lima, César Sanchez, Sonia Javaga, Dorotea Barcena
Productie:
Hector Carre, Federico Bermúdez De Castro
Muziek:
Rosendo Mercado
Jaar:
1997
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Satire
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Dame Algo (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer