Duitsland 1996. Drama van Bernd Böhlich. Met o.a. Julia Jäger, Florian Martens, Luise Helm, Hans Peter Hallwachs en Maja Maranow.

VPRO Cinema

Natascha (Helm), het tien-jarige dochtertje van architect Justus B[KA3]ar (Martens) en zijn vrouw Nele (Jäger), klaagt over buikpijn. In de kliniek stelt men een Wilms-tumor vast, een kanker die enkel bij kinderen aangetroffen wordt en die de nieren aantast. Het meisje moet chemotherapie ondergaan. Op aanraden van een vriendin laten ze een tweede diagnose opstellen door Dr. Glowalla, een alternatieve arts, die door het syndicaat geweerd wordt. Hij is een tegenstander van een chemokuur en wil het lichaam zelf tot genezing activeren. Justus heeft vertrouwen in Glowella, maar Nele is niet zo zeker. Bovendien klaagt de arts van het ziekenhuis hen aan wegens het verzuim om hun dochter te laten verzorgen. De eeuwige strijd tussen de traditionele en de alternatieve geneeskunde, opgebouwd met een opeenvolgende reeks clichés. Een oplossing wordt niet gegeven en je weet zelfs niet welk kamp de makers gunstig gezind zijn. Het scenario van Knut Boeser werd geschreven op een niveau dat de film gezien kan worden door oudere kinderen. Het kind is dan ook het enige personage dat een goede acteerprestatie levert. Fotografie van Gero Steffen.

credits

Regie:
Bernd Böhlich
Cast:
Julia Jäger, Florian Martens, Luise Helm, Hans Peter Hallwachs, Maja Maranow, Otto Mellies, Ruth Olafsdottir, Hans-Martin Stier, Hans-Jürgen Hürrig, Petra Hinze, Claudius Freyer
Productie:
Dagmar Rosenbauer, Peter Hartwig, Rüdiger Lange
Camera:
Gero Steffen
Muziek:
Andy Goldner
Jaar:
1996
Alt. titels:
Wettlauf mit dem Tod
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Ziekenhuisfilm, Melodrama, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen