Genki no kamisama

1998, Genji Nakamura, 90 minuten

Japan 1998. Drama van Genji Nakamura. Met o.a. Miyuki Matsuda, Masato Furuoya, Masato Uchiyama, Kyusaka Shimada en Sumiko Sakamoto.

VPRO Cinema

Sinds ze drie jaar geleden haar man verloor begraaft Mayumi (Matsuda) zich in haar werk in het schoonheidssalon van haar seniele schoonmoeder (Sakamoto). Ze beseft niet dat haar tienjarig zoontje, van wie ze vervreemd is, gepest wordt op school. De enige die haar kan troosten is Kida (Furuoya), de beste vriend van haar overleden man. Maar de laatste tijd gedraagt deze zich erg vreemd. Soms ziet Mayumi hem praten met iemand die er niet is. Het lijkt wel alsof hij een onzichtbare vriend heeft. Een Japanse variante op GHOST, even sentimenteel en aantrekkelijk. De film heeft echter biografische elementen van de hoofdactrice, wiens echtgenoot (Yusaka Matsuda, de diabolische Yakuza uit BLACK RAIN) enkele jaren voordien stierf aan kanker. De film wordt nergens overdreven emotioneel, maar mist toch de spirituele Whoopi Goldberg om de zaak wat op te vrolijken. Het scenario is van de hand van Akiko Kawase. De camera werd bediend door J. Tozawa. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Genji Nakamura
Cast:
Miyuki Matsuda, Masato Furuoya, Masato Uchiyama, Kyusaka Shimada, Sumiko Sakamoto, Eriko Watanabe, Tomoro Taguchi, Yoko Ishino, Jun Murakami, Yoshiaki Fujiwara
Scenario:
Akiko Kawase
Productie:
H. Masuda
Camera:
J. Tozawa
Muziek:
T. Terashima
Jaar:
1998
Alt. titels:
Is That You?
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Melodrama, Fantasy
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Genki no kamisama (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer