One Sunday Morning

1996, Manu Keruwa, 20 minuten

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Manu Keruwa en Manu Kurewa. Met o.a. Oke Wambu, Laurette Nkwocha, Erica Hunter, Danielle Nichols en Michael Jempeji.

VPRO Cinema

Een gewone zondagochtend in Londen. Een man wordt gearresteerd, een ander tracht zijn medemens terug tot god te brengen. De tv meldt de terdoodveroordeling van de Nigeriaanse schrijver Ken Saro Wiwa. Voor een gezin uit Nigeria is dit niet het enige drama. Ze kregen zojuist bericht dat de asielaanvraag van de vader, Mordecai (Wambu), geweigerd werd. In tegenstelling tot zijn vrouw Maggie (Nkwocha) en hun twee dochtertjes was hij te laat met de aanvraag. Hij moet zo snel mogelijk het land verlaten. Mordecai weigert echter uit zijn huis te gaan. Naar Nigeria kan hij niet terug en in Engeland is hij nu een misdadiger, een opgejaagd beest in een 'beschaafde' wereld. Sterk drama dat ongenadig brandhout hakt van de Britse administratie. Om toegelaten te worden zou de man terug naar zijn land van herkomst moeten en opnieuw een aanvraag indienen. Dat hij er gezocht wordt als politiek misdadiger speelt geen rol. Het einde is bijzonder beklijvend. Een schitterende examenfilm van een beloftevol talent, terecht bekroond met de Grote Prijs op het kortfilmfestival van Clermont-Ferrand in 1997. Keruwa schreef het scenario samen met Aileen Ritchie. Achter de camera nam Soren Bay plaats.

credits

Regie:
Manu Keruwa, Manu Kurewa
Cast:
Oke Wambu, Laurette Nkwocha, Erica Hunter, Danielle Nichols, Michael Jempeji, Sterling Gallacher, Ryan Witney, Philip Marchant, Helen McGregor, Thomas Craig, Lauretta Nkwocha
Productie:
Myf Hopkins, Lynette Norris
Muziek:
Sam Sutton
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ein Sonntagmorgen
Genres:
Drama, Korte film
Trefwoorden:
Melodrama, Racisme
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

One Sunday Morning (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer