Australiƫ 1996. Thriller van Gregor Jordan. Met o.a. Bryan Brown, Josephine Byrnes, Steve Bastoni, Aaron Blabey en Mark Lee.

VPRO Cinema

Jack Jackson (Brown) is een aalgladde zakenman die zich uit de meest benarde situaties kan lullen. Hij droomt ervan zijn eigen wijngaard en slijterij te hebben. Daar heeft hij geld voor nodig. Dus verleidt hij Jules (Byrnes), de dochter van een miljonair. Hij belooft zelfs met haar te trouwen als ze haar vader kan overhalen om hem het startkapitaal te geven. Terwijl hij haar versiert wordt zijn zaak overvallen door een jonge drugsverslaafde. Het enige wapen dat hij onder handen heeft is een boor. De overvaller overtuigen dat die boor een Colt 45 is wordt een van de meest beslissende blufpogingen in zijn leven. Knap opgebouwde thriller met een onverwachte climax. Serie- gastheer Brown speelt nu ook de hoofdrol. De spanning wordt vaardig opgedreven in dit scenario van Tim Polee. Fotografie is van James Bartle.

credits

Regie:
Gregor Jordan
Cast:
Bryan Brown, Josephine Byrnes, Steve Bastoni, Aaron Blabey, Mark Lee, Jill McKay, Andrew Chapman, Peter Talmacs, Minh Tam Tran
Productie:
Helen Watts, Bryan Brown, Kris Noble, Lesley Parker
Camera:
James Bartle
Muziek:
Nerida Tyson Chew
Jaar:
1996
Alt. titels:
Confident Man, The
Genres:
Thriller
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Twisted: The Confident Man (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken