Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1997. Thriller van Tim Fywell. Met o.a. Tara Fitzgerald, James Wilby, Simon Callow, Ian Richardson en Corin Redgrave.

VPRO Cinema

Aan het rustige leventje van de zusjes Marian (Fitzgerald) en Laura (Waddell) in het huis van hun teruggetrokken levende oom Mr. Fairlie (Richardson) komt een einde met de aankomst van een nieuwe leraar, Walter Hartright (Lincoln). Deze laatste vertelt hen over een vreemde ontmoeting op het station met een mysterieuze vrouw in het wit. Met de komst van Laura`s verloofde, Sir Percival Glyde (Wilby) komt alles in een stroomversnelling. De geheimzinnige vrouw (Vidler) waarschuwt Hartright tegen Sir Percival, maar deze laat de leraar verwijderen. Na het huwelijk merkt Marian dat haar zuster op korte tijd erg veranderd is. Ze begint te vermoeden dat Sir Percival haar wil vermoorden om haar geld te bemachtigen. De aankomst van Graaf Fosco (Callow) maakt alles nog huiveringwekkender. Schitterende bewerking van de klassieke Victoriaanse roman van Wilkie Collins, die begint als een gotisch spookverhaal om dan te evolueren naar een adembenemende psychologische thriller. De spanning wordt tot het einde toe volgehouden. Knappe acteerprestaties van de belangrijkste acteurs. David Pirie schreef het scenario. Sfeervol gefilmd door Richard Greatrex. Stereo.

credits

Regie:
Tim Fywell
Cast:
Tara Fitzgerald, James Wilby, Simon Callow, Ian Richardson, Corin Redgrave, Andrew Lincoln, Justine Waddell, Susan Vidler, Ann Bell, Anne Etchells, Timothy Carlton, Tony Spooner, Sean Gleeson, Adie Allen, Kika Markham, Nicholas Woddeson, David Barry, Eric Carte, Celandine Worde
Scenario:
David Pirie
Productie:
Gareth Neame, David M. Thompson, Jonathan Powell, Rebecca Eaton, Margaret Mitchell
Camera:
Richard Greatrex
Muziek:
David Ferguson
Jaar:
1997
Alt. titels:
Woman In White, The
Genres:
Thriller, Mysterie, Misdaad, Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Gothic-drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Woman In White (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken