Survival

1992, Robbe De Hert, 50 minuten

Nederland 1992. Thriller van Robbe De Hert. Met o.a. Freark Smink, Barbara Pouwels, Chris Tates, Marjolein Beumer en Michel Durant.

VPRO Cinema

Enkele studenten van de Amsterdamse Toneelschool brengen een retraite door in een afgelegen huis in de Belgische Ardennen. Tijdens een overlevingstocht van een achttal studenten komt het tot een ruzie tussen Robert (Tates) en de coach Max (Smink). Robert slaat de man neer en Max verdwijnt in het snelstromende water. Ze besluiten om niets van het gebeurde te vertellen aan diens vrouw Yvonne (Pouwels), die met een gebroken been in het huis is achtergebleven. Het verdwijnen van Max zorgt voor aardig wat spanningen binnen het gezelschap. Terwijl de studenten repeteren voor een optreden voor een examencommissie, sluipt een onbekende rond het huis die de telefoon en de auto saboteert. Gemaakt als eindexamenfilm voor de Amsterdamse Toneelschool werd de film geheel gedraaid op lokatie in de Ardennen. De jonge acteurs leven zich volledig in hun rollen in. De enige die wat uit de toon valt is Out als de travestie Caroline die erg overacteert. De climax is niet helemaal onvoorspelbaar, maar werd sterk in beeld gezet. De Vlaamse De Hert voelde zich duidelijk thuis met de jonge Nederlandse cast. Jean Ummels baseerde zijn scenario op een idee van Maurice Dekkers. Frans Bromet tekende voor de fotografie. Ondertitel: OVERLEVEN IN DE ARDENNEN.

credits

Regie:
Robbe De Hert
Cast:
Freark Smink, Barbara Pouwels, Chris Tates, Marjolein Beumer, Michel Durant, Stella Denier van der Gon, Freerk Bos, Sjoera Retel, Elvira Out, Yves Defèche, A.A.L. Lint, Hans Somers, Michel Dunant, Chris Tater, Barabara Pouwel
Scenario:
Jean Ummels
Camera:
Frans Bromet
Jaar:
1992
Alt. titels:
Overleven in de Ardennen
Genres:
Thriller, Actiefilm
Landen:
Nederland


op televisie
0 uitzendingen

Survival (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer