Frankrijk/Zwitserland 1996. Drama van Claude Goretta. Met o.a. Garance Clavel, Frédéric Pierrot, Frédédrique Meininger, Ségolène Point en Hélène Surgère.

VPRO Cinema

De 25-jarige Nora (Clavel) verliest haar ouders in een vliegtuigongeluk. Zij verlaat Zuid-Amerika en keert terug naar Frankrijk, haar geboorteland, om haar indtrek te nemen in het ouderlijk huis. De aanpassing aan het leven in het provinciestadje verloopt niet van een leien dakje. Psychologische spanningen, dik in de verf gezette gevoelens van naijver, haat, liefde en krankzinnigheid, eigen aan het werk van de Russische maestro Dostojevski vieren hoogtij. Geen wonder, want het scenario werd door Pascal Lain[KA1]e en Goretta herschreven naar het verhaal `Krotkaja` (De zachtmoedige) van Dostojevski. Met gevoel gespeeld door Clavel en Pierrot maar het geheel is voor sommige kijkers allicht te hard of te sober.

credits

Regie:
Claude Goretta
Cast:
Garance Clavel, Frédéric Pierrot, Frédédrique Meininger, Ségolène Point, Hélène Surgère, Roger Dumas, Philippe Volter, Michel Etcheverry
Jaar:
1996
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Vivre avec toi (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken